11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii craioveni au protestat faţă de recentele modificări aduse Legilor justiţiei

Procurorii craioveni au protestat faţă de recentele modificări aduse Legilor justiţiei

Mai mulţi procurori craioveni au protestat astăzi, începând cu ora 16, în faţa Judecătoriei Craiova, faţă de recentele modificări aduse Legilor justiţiei de Guvernul condus de Vasilica Viorica Dăncilă.
În cursul zilei de vineri a avut loc Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, aceştia fiind de acord cu punctele de vedere ale Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), dar şi ale Procurorului General.
„S-a apreciat că modificările menţionate anterior(prin OUG 7/2019 – n.r.), adoptate într-o modalitate netransparentă, fară o justificare juridică şi fără o expunere de motive care ar reclama urgenţa legiferării prin delegare, fără o colaborare reală şi loială cu Consiliul Superior al Magistraturii al carui punct de vedere a fost solicitat cu extrem de puţin timp anterior adoptăarii ordonanţei de urgenţă, afectează în mod evident independenţa sistemului judiciar, prin crearea unor blocaje instituţionale care pot impiedica Ministerul Public să îşi exercite rolul constitutional”, au precizat procurorii craioveni.

Mai trebuie spus că Judecătoria Craiova a emis atât vineri, cât şi astăzi, un comunicat prin care a explicat că cei care protestează pe scările instituţiei sunt procurori craioveni. „Manifestaţia publică desfăşurată începând cu ora 16.00, în faţa sediului situat pe str. A.I.Cuza, nr. 20, nu este organizată instituţional de către conducerea sau corpul de judecători din cadrul Judecătoriei Craiova, ci reprezintă doar o formă de manifestare a libertăţii de exprimare a colegilor procurori din Craiova, nemulţumiţi de modificările legislative aduse prin OUG 7/2019”, a transmis Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS