13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste în Craiova și în mai multe orașe din țară împotriva ordonanței care modifică legile justiției

Proteste în Craiova și în mai multe orașe din țară împotriva ordonanței care modifică legile justiției

În  Craiova, Cluj, Sibiu, Iași oamenii au ieșit în stradă să protesteze faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei.Protestatarii cer demisia lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

La Craiova, în Piața Mihai Viteazul au fost peste o sută de persoane care au ieșit în stradă. S-a scandat, ”Codruța nu uita, Craiova e de partea ta”, ”Nu stați la căldură și pe voi vă fură” și ”PSD, ciuma rooșie”. Protestul este programat în intervalul orar 18.00-20.00

La Cluj au ieșit pest 1.000 de persoane. Protestatarii poartă banderole albe pe braţe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

Oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare”, „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie, Dragnea în puşcărie”, „Justiţia pedepseşte corupţia, nu invers” sau „Până la vot mai este, azi mergem la proteste”.De asemenea, protestatarii au proiectat pe o clădire mesaje ca „Demisia”.

Şi la Iaşi s-au adunat sute de oameni în Piaţa Unirii, la protestul organizat faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei.

Oamenii strigă „Ne-am săturat cât ne-aţi furat”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman” şi „Abrogaţi şi apoi plecaţi”. Protestatarii de la Iaşi se manifestă zgomotos, cu vuvuzele şi fluiere.

Şi la Sibiu au ieşit în Piaţa Mare sute de persoane, acestea scandând „Afară, afară, cu PSD din ţară , „Hoţii, hoţii”, „Kovesi, nu uita, Sibiu-i de partea ta” şi „Nu se mai poate, anticipate”.

În faţa Prefecturii din Galaţi au ieşit 200 de protestatari cu pancarte care afişează mesaje precum „Corupţia poate fi învinsă”, „Dragnea asta-i faţa ta” (referindu-se la o pancartă pe care este desenat un lup), „Corupţii şi infractorii anchetează judecătorii”. Oamenii continuă să ajungă la protestul organizat la Galaţi.

.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS