Acasă Actualitate Un bătrân și fiica lui au decedat în urma unui incendiu

Un bătrân și fiica lui au decedat în urma unui incendiu

-

Un bătrân în vârsta de 79 ani si fiica acestuia au pierit, în noaptea de vineri spre sâmbăta, intr-un incendiu produs în localitatea Obârșia.

„Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârșia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt. La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, iar acoperișul și tavanele acesteia erau prăbușite în interior. După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupurile neînsuflețite ale tatălui proprietarului, în vârstă de 79 de ani și surorii acestuia, în vârstă de 58 de ani. Cele două persoane prezentau arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a informat ISU Olt.

Proprietarul locuinței, în vârstă de 49 de ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul feței, membrelor superioare și abdomenului și a fost transportat la CPU Caracal. Pompierii au intervenit doua ore pentru lichidarea incendiului, intervenția fiind îngreunată de vântul puternic. Au ars acoperișul casei pe circa 40 de metri pătrați, tavanele din două camere de locuit, mobilier, textile și obiecte de uz casnic și gospodăresc. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un prelungitor electric.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt reaminteşte regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor care pot fi provocate de instalaţiile electrice: – aparatele electrice, cablurile electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu; – pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte se apelează numai la personal autorizat; – nu trageţi de cablul pentru debranşarea unui aparat electric: acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu; -nu folosiţi prize sau prelungitoare multiple: adeseori suprasolicitate, acestea se încălzesc şi există riscul producerii unui incendiu; – în cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel utilizat de producător.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.