Acasă Actualitate Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea se opun modificării...

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea se opun modificării legilor justiției

-

Procurorii vâlceni s-au declarat în unanimitate împotriva Ordonanţei prin care Guvernul a modificat legile Justiţiei şi susţin revendicările formulate de Forumul Judecătorilor din România în scopul apărării independenţei magistraţilor, au transmis, vineri, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, potrivit Agerpres.
„La data de 22 februarie 2019, Adunarea Generală a Procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalului Vâlcea (…) şi-a însuşit şi susţine, în unanimitate, punctele de vedere emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în sensul că, modificările aduse legilor Justiţiei prin actul normativ emis la data de 19 februarie 2019 de Guvernul României, pot conduce la un blocaj instituţional şi ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice, prevăzute de Constituţia României şi legile organice”, se arată în comunicatul Parchetului Vâlcea.
Potrivit sursei citate, procurorii vâlceni şi-au însuşit şi au adoptat şi cele 11 revendicări formulate de Forumul Judecătorilor din România. „Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Vâlcea şi-a însuşit şi a adoptat cele 11 revendicări/declaraţii de principiu comunicate de Forumul Judecătorilor din România către Adunările Generale ale instanţelor şi parchetelor, în scopul apărării independenţei Justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, asigurării garanţiilor necesare consolidării independenţei şi imparţialităţii magistraţilor şi înţelege să mandateze această organizaţie pentru a reprezenta procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă
Tribunalul Vâlcea, în discuţiile cu autorităţile”, se mai arată în comunicat. Adunarea Generală a Procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a fost convocată vineri, la solicitarea Secţiei pentru procurori din cadrul CSM, pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la modificările aduse prin OUG nr. 7/19 februarie 2019 legilor Justiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...