6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie a murit după ce mâncat într-un restaurant cu o stea Michelin din Valencia

O femeie a murit după ce mâncat într-un restaurant cu o stea Michelin din Valencia

Autoritățile din Spania au deschis o anchetă în Valencia din cauză că o femeie a murit după ce a mâncat într-un restaurat cu o stea Michelin, iar alte 29 de persoane au avut simpome de intoxicație alimentară, relatează The Guardian și AFP.
Unei femei în vârstă de 46 de ani i s-a făcut rău după ce a mâncat la restaurantul Riff cu soțul și fiul său. Aceasta a murit duminică, iar soțul și fiul se recuperează.
Autoritățile din domeniul Sănătății din oraș au identificat 75 de persoane care au mâncat la Riff între 13 și 16 februarie, iar 29 de cazuri au fost confirmate cu toxiinfecție alimentară.
Restaurantul cu reputație a fost deschis în 2001 de un chef german, care a obținut în 2009 o stea Michelin.
Un purtător de cuvânt al tribunalului care anchetează decesul femeii a spus pentru AFP că anchetatorii au nevoie de dovezi științifice și că ”nicio persoană nu a fost audiată pentru a fi inculpată”.
Simptomele la celelalte 29 de persoane au fost lejere, constând mai ales în vomă.
Anchetatorii așteaptă raportul medico-legal.
Chef Bernd Knollera confirmat, într-o postare pe Twitter, că a decis închiderea temporară a restaurantului.
”De la început, am colaborat cu departamentul Sănătății pentru clarificarea faptelor”, a scris el, ”în așteptarea rezultatelor preliminare efectuate”.
Knoller a spus în că ”în cursul primelor anchete și inspecțiilor făcute, s-a constatat că restaurantul respecta toate standardele sanitare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS