5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii doljeni condamnă modificările făcute de PSD-ALDE la legile justiţiei

Liberalii doljeni condamnă modificările făcute de PSD-ALDE la legile justiţiei

Aceştia au mai vorbit şi de situaţia dezastruoasă din cartierele mărginaşe ale Craiovei şi au lansat ideea rezervării locurilor de parcare din faţa blocurilor

Liberalii doljeni au atacat dur ultima ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor justiţiei, care au şi declanşat proteste ale magistraţilor din toată ţara. “Nu am înţeles cum se explică urgenţa acestei ordonanţe. De fapt, ordonanţa modifică modifiările făcute la legile justiţiei. Eu cred că urgenţa a fost discuţia lui Tudorel Toader cu Liviu Dragnea, cu o zi înainte. Spre deosebire de Ordonanţa 13, pe care au dat-o noaptea, aceasta a fost dată ziua, cu tam-tam. Mai lipsea taraful Zece Prăjini! Interesul a fost ca unda şi descurajarea să se propage până la ultimul procuror şi judecător. Va veni vremea când Tudorel Toader va trebui să plătească toate tâmpeniile pe care le face”, a declarat deputatul Nicolae Giugea. Acesta a subliniat şi că guvernarea PSD-ALDE este pe cale să îngroape România şi din punct de vedere economic, bugetul de stat pe 2019 fiind un adevărat dezastru. Mai mult decât atât, parlamentarii PSD de Dolj au sabotat un amendament prin care se cereau 9 milioane de lei pentru reablitarea Colegiului Naţional “Carol I”.

“S-au ridicat şi au plecat din sală toţi parlamentarii PSD de Dolj, ca să nu fie părtaşi la respingerea amendamentului”, a mai spus Giugea. În ce priveşte situaţia locală, acesta a spus că municipiul are multe probleme în cartierele mărginaşe. Mai mult decât atât, sunt probleme cu PUG-ul, care nu se suprapune cu limitele administrativ-teritoriale ale Craiovei. Lucrul acesta a fost arătat şi de consilierul municipal PNL Marian Vasile. “PUG-ul oraşului este super-expirat! Din 2012 nu s-a mai întâmplat nimic. Singurul proiect nou pe fonduri UE care a fost accesat din 2012 este cel privind Parcul Romanescu. Şi acolo aţi văzut ce s-a întâmplat. Dacă înainte Craiova se compara cu Clujul sau Oradea, acum se compară cu Slatina”, a spus Vasile. Consilierul a anunţat că a deschis pe pagina de Facebook o dezbatere privind parcările dintre blocuri. El propune ca în schimbul unei sume modice anuale fiecare craiovean doritor să aibă un loc de parcare în faţa blocului. “Am lansat dezbaterea pe pagina de Facebook şi am primit sute de mesaje. Se va transforma într-o hotărâre de consiliu local dacă majoritatea craiovenilor vor dori. Trebuie să facem o inventariere a tuturor locurilor de parcare din Craiova. Aşa vom şti unde este nevoie să facem parcări supraetajate”, a mai spus Vasile.

Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS