Canalele de socializare online sunt accesate de 53% dintre românii din mediul urban imediat după ce aceștia se trezesc, potrivit unui sondaj realizat de compania iSense Solutions și prezentat, joi, la Digital Marketing Forum, potrivit Hotnews.

  • Studiul „Digital Marketing Report” se bazează pe o cercetare online realizată pe un eșantion de 1040 de persoane, declarată a fi reprezentativă pentru mediul urban, cu o eroare de +/-3,1%. Datele au fost culese luna aceasta

Ce spune raportul, între altele:

  • Facebook rămâne cea mai populară rețea de socializare printre români: 94% dintre orășeni au un cont pe această rețea de socializare.
  • Următoarele rețele de socializare, din punct de vedere al popularității, sunt YouTube (unde au cont 63% dintre românii care utilizează internetul), respectiv Instagram (55%).
  • Instagram a înregistrat o creștere importantă în ultima perioadă: dacă în 2016, 35% dintre utilizatorii de internet aveau cont, în 2019 procentul a ajuns la 55%.
  • Procentul celor care nominalizează Facebook ca fiind rețeaua lor preferată de socializare este de 79% în 2019. Totuși, în rândul tinerilor între 18 și 25 de ani, preferința pentru Facebook a scăzut de la 82% în 2018 la 48% în 2019.
  • În rândul tinerilor de 18-25 de ani a câștigat în popularitate Instagram, care a crescut de la 7% în 2016, la 42% la începutul lui 2019.
  • 84% dintre cei peste 45 de ani declară că Facebook este rețeaua lor preferată de socializare.
  • 9 din 10 români sunt influențați de social media în ceea ce privește încrederea în branduri. Spun că îi influențează: recenziile recente bune și conținutul de calitate (54%), conținutul interesant (39%), faptul că brandul răspunde pe rețelele de socializare (38%), recenziile date de prieteni (36%).
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.