Acasă Actualitate Sindicalişti în stradă la Craiova: Noi cu Loganul, în condițiile în care...

Sindicalişti în stradă la Craiova: Noi cu Loganul, în condițiile în care BMW-ul a devenit mașină ieșită din uz pentru majoritatea interlopilor

-

Zeci de membri ai Sindicatului Phoenix-Pelendava din Penitenciarul Pelendava pichetează la această oră Prefectura Dolj împreună cu alte organizații sindicale, pentru promovarea drepturilor și intereselor sociale, economice şi profesionale ale membrilor noștri de sindicat. Printre nemulţumirile acestora se numără măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupațională ,,apărare, ordine publică și securitate națională”, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015. O altă nemulțumire o reprezintă propunerea de eliminare a pensiilor de serviciu pentru militari și polițiști. Sindicaliştii solicită dotarea modernă a lucrătorilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. „Rolul coercitiv al statutului nu înseamnă să pui în incapacitate de acțiune lucrătorul, dimpotrivă. Nu vorbim aici de faptul că dotarea majorității instituțiilor cu rol coercitiv ale statutului este penibilă, majoritatea având în dotare Logan, în condițiile în care BMW-ul a devenit mașină ieșită din uz pentru majoritatea interlopilor. Cum nu vorbim și de faptul că, încă există instituții ale statului din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională ce încă au în dotare banalul și perimatul Carpați. Carpați versus AK47 infractorului. Penitenciarul este o instituție utilă social pentru că fără el nu poate fi concepută Justiția actuală. În timpuri de criză, cetățenii solicită o înăsprire a pedepselor. Pentru politicieni, însă, penitenciarul este o dilemă permanentă și nu întotdeauna din cauza alegătorilor, cât din cauza problemelor penale pe care le au ei sau apropiații. Ca urmare, politicienii oscilează între un discurs sever, dar fără măsuri vizibile, și un discurs tolerant, urmat de îmbunătățiri ale vieții deținuților, care-i surprind și pe ei. Nimeni nu mai înțelege nimic, iar cei avantajați sunt delincvenții.
PROTESTĂM împotriva modificărilor legislative din ultimii ani, modificări ce lipsesc toate instituțiile statutului de prerogativele legale – protecția de infractori a cetățeanului corect și cinstit, modificări ce natură a micșora, până la eliminare, autoritatea publică a lucrătorilor din din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională!“, se arată într-un comunicat de presă al sindicaliştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.