17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Guvernul a votat împotriva lui Kovesi în Consiliul UE, chiar în contextul...

Guvernul a votat împotriva lui Kovesi în Consiliul UE, chiar în contextul în care Dăncilă i-a făcut ”trădători de ţară” pe europarlamentarii români care au criticat Executiv la Bruxelles pe subiectul Legilor Justiţiei

-

Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de votul secret pentru a o bloca pe Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European. Executivul condus de Viorica Dăncilă a mandatat-o pe Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, să-i acorde punctaj minim lui Kovesi la votul din COREPER, for al Consiliului UE, informează Adevărul, care citează surse diplomatice.

Kovesi mai poate ajunge în fruntea Parchetului European doar dacă se clasează pe primul loc la votul din Comisia LIBE a Parlamentului European.

Guvernul a votat împotriva lui Kovesi în Consiliul UE, chiar în contextul în care Dăncilă i-a făcut ”trădători de ţară” pe europarlamentarii români care au criticat Executiv la Bruxelles pe subiectul Legilor Justiţiei

PNL şi USR depun o moţiunie împotriva ministrului Justiţiei

În COREPER, reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles, fiecare ambasador a acordat un sistem de puncte celor trei candidaţi pentru Parchetul European. Ambasadorul României i-a acordat punctaj minim Laurei Codruţa Kovesi, iar procurorului francez – punctaj maxim. la final, Laura Codruţa Kovesi a ieşit pe locul doi (29 de voturi), la egalitate cu procurorul german, dar la mare distanţă de procurorul francez (50 de voturi).

”Guvernul trebuia să facă lobby pentru Kovesi, nu să-i pună piedici. Am avut o şansă enormă, să se suprapună procedura de selecţie a procurorului-şef european cu preşedinţia română a Consiliului UE. În mod normal, preşedintele României, Guvernul şi toţi europarlamentarii ar fi trebuit să se implice”, susţine un diplomat de carieră din MAE.

În mod ironic, decizia anti-Kovesi vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă i-a acuzat pe europarlamentarii PNL că sunt ”trădători de ţară” pentru că au criticat Guvernul României la Bruxelles pe subiectul legilor Justiţiei, mai amintește Adevărul.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.