Acasă Actualitate Amendă aplicată de ISU Mehedinţi pentru incendierea terenurilor

Amendă aplicată de ISU Mehedinţi pentru incendierea terenurilor

-

Un bărbat din localitatea Şimian a fost sancţionat, astăzi, pentru incendierea vegetaţiei uscate fără luarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor.
La faţa locului s-au deplasat doi inspectori din cadrul Inspecţiei de Prevenire, care au luat măsurile legale privind incendierea vegetaţiei uscate şi au aplicat o amendă în cuantum de 1000 de lei.
Pentru împiedicarea extinderii incendiului şi stingerea acestuia, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin, cu o autospecială cu apă şi spumă.
Având în vedere că, în ultimele zile, pompierii mehedinţeni au acţionat pentru stingerea mai multor incendii izbucnite la vegetaţie uscată pe raza județului Mehedinţi, inspectorii de prevenire vor prioritiza activitățile de control, punând un accent deosebit pe identificarea utilizatorilor de terenuri unde au loc arderi necontrolate.
Atragem atenţia cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.