11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecția de anchetare a magistraților, a patra cerere către DNA pentru preluarea dosarului Tel Drum

Secția de anchetare a magistraților, a patra cerere către DNA pentru preluarea dosarului Tel Drum

Secția de anchetare a magistraților a transmis către DNA o a patra cerere de preluare a dosarului Tel Drum motivând că în această cauză sunt vizați și magistrați, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Procurorii DNA au primit și un termen de transmitere a dosarului Tel Drum, în care Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, potrivit hotnews.
Reprezentanții Secției de anchetă a magistraților au transmis către DNA o nouă cerere de transmitere a dosarului Tel Drum și le-au dat procurorilor DNA și un termen de predare a cauzei către Secția specială.
Aceasta este a patra cerere a Secției de anchetare a magistraților către DNA pentru preluarea dosarului Tel Drum.
DNA preciza, într-un răspuns inițial pentru MEDIAFAX, că Secția de anchetare a magistraților a cerut în trei rânduri preluarea dosarului Tel Drum, toate solicitările fiind respinse de către reprezentații Direcției. Potrivit DNA, în ultima cerere, din ianuarie 2019, Secția invoca drept motiv faptul că sunt și magistrați vizați în dosar.
În dosarul Tel Drum, în 13 noiembrie 2018 procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
„Până în acest moment, nici Autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, transmiteau procurorii DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS