5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD decide astăzi noile propuneri pe care le va face la Dezvoltare şi Transporturi

PSD decide astăzi noile propuneri pe care le va face la Dezvoltare şi Transporturi

CEx al PSD are loc marţi la Parlament, de la ora 17.00, şedinţă în care social-democraţii vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcţii, transmite Mediafax.

„Mâine seară (marţi – n.r.), la ora 17.00 vom avea CEx. Punctul principal în reprezintă propunerile de miniştri cu care o să vină doamna premier. O să le adoptăm în CEx şi apoi va spune despre ce e vorba. Eu ştiu că doamna premier a şi sunat de foarte multe ori, a şi trimis foarte multe adrese. Din ce am înţeles eu de acolo nu mai vin adrese semnate de preşedinte, ci doar de şefa de protocol”, a declarat Liviu Dragnea, luni, la Parlament.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a anunţat că îi va trimite marţi şefului statului noile nominalizării pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. Premierul a confirmat că i-a trimis şefului statului o scrisoare în care îl informa despre retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici.

„Am trimis o scrisoare către domnul preşedinte Klaus Iohannis în care am retras propunerea doar pentru Mircea Drăghici, pentru că aşa cum ştiţi pentru doamna Olguţa Vasilescu a venit refuzul din partea preşedintelui. A trecut o perioadă foarte mare în care avem două portofolii fără miniştri titulari şi am considerat că este foarte important să venim cu propuneri noi, pentru că nu mai putem aştepta încă un răspuns în ceea ce-l priveşte pe Mircea Drăghici, pentru că depăşim perioada de interimat. Pe 20 februarie se vor împlini cele 45 de zile, deci trebuie să găsim o soluţie. Consider că dincolo de jocurile politice, de lupta politică este important să avem miniştri titulari, să avem guvernul complet, pentru a ne putea desfăşura activitatea şi în ţară – unde miniştri au cerinţe, au speranţe justificate, dar şi la nivel european, unde deţinem preşedinţia rotativă”, a explicat Dăncilă.

PSD urmează să ia decizia legat de cele două ministere în contextul în care Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanţă şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Cei doi social-democraţi au fost propuşi pentru portofoliile Dezvoltare şi Transporturi, încă de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, în urma unei decizii luate în CEx al PSD.

Din cauza lipsei unui răspuns de la Cotroceni asupra celor două nominalizări, premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu un conflict juridic între Guvern şi Preşedinţie, reclamând „analiza prelungită” a lui Klaus Iohannis în luarea deciziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS