27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegociatorii britanici încearcă să obțină noi concesiuni pentru Brexit

Negociatorii britanici încearcă să obțină noi concesiuni pentru Brexit

Marea Britanie și oficialii Uniunii Europene lucrează la un nou text pentru cele mai controversate părți ale acordului privind Brexit-ului. Însă timpul pe care Theresa May îl are la dispoziție este foarte limitat și se scurge repede, notează Bloomberg.

Premierul se confruntă cu multe probleme, mai ales pe plan intern. Există speculații că un număr de conservatori, printre care și un ministru, s-ar pregăti să părăsească partidul Conservator.

Aceștia ar urma să se alăture Grupului Independent, format din șapte foști membrii ai partidului Laburist.

Secretarul de externe, Jeremy Hunt, face un tur al capitalelor europene în încercarea de a susține că există o cale de rezolvare a impasului în care se află Brexit-ul.

Diviziunea și dezordinea au determinat Comisia Europeană să reitereze oferta făcută Regatului Unit, aceea de a întârzia Brexit-ul. Procesul ar trebui finalizat în următoarele cinci săptămâni, dar momentan nu există un acord în privința condițiilor comerciale.Lucrurile sunt momentan în impas, iar reacția președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este extrem de elocventă în acest sens: ”Suntem în mâinile lui Dumnezeu „, a declarat acesta.

Dacă un acord privind Brexit-ul nu este finalizată înainte de termenul final, 29 martie, economia Regatului Unit urmează să primească lovituri grele. Economiștii prevăd o devalorizare a lirei sterline cu până la 25% și o prăbușire a prețurilor locuințelor cu până la 30% și o posibilă recesiune economică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS