Acasă Actualitate 2 societăţi comerciale sancţionate contravenţional pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic

2 societăţi comerciale sancţionate contravenţional pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic

-

Polițiștii olteni au dispus confiscarea de material lemnos, în valoare aproximativ 13.230 de lei. Totodată, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic.

La nivelul Inspectoratului de Poliţei Judeţean Olt, poliţiştii de ordine publică au continuat să acţioneze în baza planului Scutul Pădurii, pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos.

Astfel, în noaptea de 18/19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au verificat legalitatea transportului de material lemnos.

Aceştia au depistat în trafic, pe raza comunei Pleşoiu, două autoutilitare încărcate cu cherestea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos era transportat de către două societăţi comerciale cu sediile în judeţele Sibiu și Bistrița-Năsăud, fără a corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizele de însoțire prezentate de către conducătorii auto.

În urma inventarierii, a rezultat faptul că cele două societăţi transportau 10,49 m3, respectiv 8,4 m3 cherestea.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele două societăţi comerciale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, cei 18,89 m3 de material lemnos, în valoare de 13.230 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic.

ȘTIRI VIDEO GdS