Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, luni, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care îl anunţă oficial despre retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici de la Ministerul Transporturilor, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax. „Premierul i-a trimis o scrisoare oficială în care l-a informat pe preşedinte despre retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici”, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Mircea Drăghici a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere”, a scris Mircea Drăghici, sâmbătă pe Facebook.

Gestul lui Drăghici a venit după ce Lia Olguţa Vasilescu, nominalizată pentru Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut acelaşi lucru.