Când bem apa?
Că e bine și chiar indicat să bem apa e clar. Părerile sunt, însă, împărțite când vine vorba despre momentul în care ar fi cel mai bine să o bem: înainte, în timpul sau după masă?

Unii nutriționiști spun că indicat este să bei apa cu cel puțin 30 de minute înainte de masă sau la cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat, potrivit sfatulpărinţilor. Ei argumentează cu faptul că apa băuta în timpul mesei “dilueaza” aciziii și enzimele din aparatul digestiv, încetinind astfel procesul. Fără o digestie corespunzătoare, se aculumuleaza în organism toxine. Același lucru se întâmplă și dacă bei alcool, băuturi carbogazoase și sucuri. Ele inhiba producția de salivă și astfel mâncarea nu ajunge în stomac la parametri optimi. Acest lucru s-ar traduce prin stări fizice de rău: balonare, crampe etc.

Dacă se bea apa cu 30 de minute înainte de masă, organismul este hidratat, stomacul, ficatul și celelalte organe interne sunt “in forma” și pregătite pentru a prelucra mâncarea.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.