16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deținut a folosit o metodă inventivă pentru a avea parte de o reducere a pedepsei

Un deținut a folosit o metodă inventivă pentru a avea parte de o reducere a pedepsei

Potrivit Poliției Române, din dorința de a beneficia de reducerea pedepsei închisorii, un cetățean turc, de 46 de ani, încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranță, a încercat să inducă în eroare organele judiciare printr-o metodă inventivă.

Astfel, beneficiind de ajutorul unui conațional, deținutul a aranjat „plantarea” a 976 de comprimate de ecstasy și peste 600 de grame de amfetamină în două autoturisme, care erau transportate pe două platforme pe ruta Germania-România. ”Șoferii nu știau ce transportă, dar s-au trezit denunțați autorităților din România tocmai de cetățeanul turc încarcerat, acesta încercând astfel să obțină o reducere a pedepsei pentru informația oferită. Nu a reușit, iar cercetările sunt continuate, în prezent, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și inducerea în eroare a organelor judiciare”, au precizat oamenii legii.

Cetățeanul turc era arestat preventiv în Penitenciarul Mioveni la data formulării denunțului, el fiind condamnat în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc. Pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, bărbatul a formulat un denunț în fața procurorilor DIICOT – Serviciul teritorial Pitești, în care a explicat că un alt cetățean turc, condmanat în același dosar, vrea să introducă în ţară o cantitate importantă de pastile de ecstasy. Nu a reușit să inducă în eroare anchetatorii, pentru că aceștia și-au dat seama că este vorba de o înscenare.

Întreaga cantitate de droguri a fost confiscată. Acțiunea a fost realizată de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea unui procuror DIICOT.

Cetățeanul turc a fost arestat preventiv la sfârșitul săptămânii trecute, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi instigare la săvârșirea a două infracțiuni de inducere în eroare a organelor judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS