Coadă de maşini la vama cu Bulgaria

Microbuzul tricolor de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare, George Simion, a fost blocat în vama Leușeni și a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind dat în „consemn la frontieră”, transmite Stiripesurse.

Microbuzul pe care sunt scrise numele lui George Simion, mesajul de campanie „România MARE în Europa” și este desenată harta României reîntregite trebuia să ajungă sâmbătă după-amiază în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Voluntarii campaniei aveau întâlniri cu cetățeni ai Republicii Moldova care urmau să semneze pentru susținerea candidaturii liderului unionist.

„Se tem nu doar de mine, ci și de numele meu. Cer statului roman, măcar în cel de-al 12-lea ceas, să intervină. Vom protesta în vămi și în toate capitalele europene dacă nu suntem lăsați să intrăm în Republica Moldova cu microbuzul nostru tricolor. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Nu pot interzice o mașină doar pentru că este emanația unui mesaj patriotic!”, a declarat candidatul independent George Simion.

Liderul unionist a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova și fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și „contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova”, se arată într-un comnicat de presă.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.