Acasă Actualitate Aproape 40.000 de români au cerut autorizație de intrare în Canada în...

Aproape 40.000 de români au cerut autorizație de intrare în Canada în primul an de la desființarea vizelor

-

Aproape 40.000 de români au solicitat obținerea unei autorizații electronice de călătorie în Canada, în primul an de când Canada a eliminat regimul de vize pentru România, transmite Hotnews. Circa 4% dintre solicitanți au fost însă refuzați de autoritățile canadiene, inclusiv pe motiv de antecedente penale grave, indică datele oficiale.

Astfel, din datele obținute de Ambasada României la Ottawa citate de MAE, în perioada 1 decembrie 2017 – 29 decembrie 2018 au fost înregistrate 39.476 solicitări pentru obținerea unei autorizații electronice de călălorie (eTA) de către cetățeni români.

Din totalul celor aproape 40.000 de solicitanți români, circa 4% (aproximativ 1.500 cereri) au fost refuzați însă de autoritățile canadiene.

Principalele motive de refuz au fost legate fie de lipsa unor documente necesare aplicației (cereri incomplete), dar și de existența unor antecedente penale grave sau a unor falsuri în declarații.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...