Acasă Actualitate Vreme caldă în acest weekend, cu temperaturi de până la 14 grade

Vreme caldă în acest weekend, cu temperaturi de până la 14 grade

-

Vremea va fi frumoasă în zilele de sâmbătă şi duminică, spun meteorologii, care precizează că vom avea temperaturi maxime de până la 11 sau chiar 14 grade în anumite zone, şi fără precipitații, transmite Mediafax.

„Pentru finalul săptamanii, presiunea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a continentului, inclusiv în ţara noastră. Vreme destul de stabilă în zilele următoare, precipitaţiile vor lipsi. Masa de aer cald va domina mare parte din continent şi încet va ajunge şi în țara noastră, mai ales pe parcursul zilei de duminică, practic înlocuind masa de aer polar care ne-a afectat în prima parte a acestei săptămâni”, a declarat meteorologul Mihai Timu, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

„De asemenea, un cer variabil în zonele de deal și de munte, în Sud, Sud-Vest şi cu ceva înnorări în restul teritoriului, dar fără precipitații. Ziua de duminică va aduce încălzire substanțială a vremii, în mare parte a țării. Cel puțin în Moldova, în dealurile sudice, ne așteptăm la maxime de până la 14 grade. În schimb, în Trasilvania, în depresiuni, vor rămâne mai modeste spre 4-5 grade”, a mai explicat meteorologul.

Pe parcursul zilei de duminică, înnorări temporare sunt aşteptate în partea de Nord-Vest și Centru a teritoriului. Şi în Capitală vremea va fi una frumoasă: 8 grade Celsius pentru ziua de sâmbătă şi 12 grade pentru duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS