Zborurile de pe Aeroportul Internațional Dubai din Emiratele Arabe Unite au fost anulate timp de câteva zeci de minute, vineri dimineață, pe baza rapoartelor privind activitatea unor drone neautorizate, a informat Sky News, potrivit Mediafax.

Aeroportul din Dubai, care a preluat 89,1 milioane de pasageri în 2018, este cel mai aglomerat aeroport din lume pentru călătorii internaționale.

Pasagerii au luat cu asalt Twitter pentru a se plânge de întârzierile zborurilor. „Suntem blocaţi de mult timp pe pista aeroportului din Dubai în imposibilitatea de a lua un taxi din cauza unor drone neautorizate care au intrat în spațiul aerian de aici și toate decolările au fost anulate!”, a postat un utilizator.

Ameninţările cu drone la adresa traficului aerian comercial au oprit activitatea pe cel de-al doilea cel mai aglomerat aeroport din Londra, Gatwick, în decembrie, timp de trei zile consecutive.

Luna trecută, 43 de zboruri către Aeroportul International Newark Liberty din New Jersey au fost obligate să aterizeze la un aeroport din apropiere, in timp ce nouă curse au fost redirecţionate din cauza activităţii unor drone.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.