Acasă Actualitate Protocol între Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății: Vor face schimb de informații...

Protocol între Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății: Vor face schimb de informații pentru a preveni cazurile de medici falși

-

Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au semnat vineri un protocol de colaborare în urma căruia „vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate”.

„Având în vedere siguranța pacienților, asigurarea calității serviciilor medicale în unitățile sanitare publice și private și nu în ultimul rând onorabilitatea profesiei medicale, Colegiul Medicilor din România a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor.

Decizia vine după ce ziarul Libertatea a dezvăluit două cazuri de falși medici care lucrau în spitale din România: italianul Matteo Politi, care opera în 5 clinici private din București, și Raluca-Daniela Bîrsan, care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, fără să fie medic.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.