Acasă Actualitate Petiţie pentru ca trecerea de cale ferată din zona fostei Avicola Târgu...

Petiţie pentru ca trecerea de cale ferată din zona fostei Avicola Târgu Jiu să fie semaforizată

-

Trecerea de cale ferată de la fosta Avicola Târgu Jiu, combinatul de creştere a păsărilor, a devenit un motiv de petiţie. Consilierul local din oraşul Ţicleni, Gorj. Constantin Brănescu, a anunţat că va solicita autorităţilor locale şi judeţene montarea unui semafor sau a unei bariere automate la trecerea de cale ferată respectivă.

Astfel, ar fi prevenite şi chiar eliminate o serie de accidente. În zonă câţiva gorjeni şi-au pierdut viaţa în ultimii ani sau au fost implicaţi în evenimente rutiere. Este principala rută de acces către oraşul Ţicleni. Oamenilor le este teamă să mai treacă prin zonă, după cum a precizat alesul local Constantin Brănescu. Acesta va transmite petiţii Consiliului Judeţean Gorj şi Primăriei Târgu Jiu. „Subsemnatul, Brănescu Constantin, consilier local, în cadrul Consiliului Local Ţicleni, judeţul Gorj, vă solicit să faceţi demersuri şi să luaţi măsurile necesare pentru a fi semnalizată în mod corespunzător trecerea de cale ferată de la fosta Avicola Târgu Jiu, amplasată pe drumul care face legătura între municipiul Târgu Jiu şi oraşul Ţicleni. Sunt cetăţean al oraşului Ţicleni şi transmit şi solicitarea cetăţenilor care m-au ales şi care sunt navetişti la Târgu Jiu. Trecerea de cale ferată nesemnalizată în mod corespunzător, cu barieră sau un semafor performant, este un real pericol. În ultimii ani mai mulţi cetăţeni şi-au pierdut viaţa în zonă sau s-au ales cu autoturismele avariate. Recent, activitatea fostei Avicola s-a revitalizat şi sute de persoane vin în zonă la locul de muncă şi îşi pun viaţa în pericol. Vă solicit să faceţi toate eforturile şi demersurile legale pentru a fi alocate fondurile necesare, astfel încât trecerea la nivel de cale ferată respectivă să fie semnalizată în mod corespunzător şi dotată cu barieră.”, potrivit petiţiei.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.