10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfectele telefonului mobil asupra noastră

Efectele telefonului mobil asupra noastră

Cancerigenii cunoscuți precum razele X și razele ultraviolete au o energie destul de mare, aproximativ 480 Kj/mol, suficientă cât să rupă legăturile chimice. Un telefon mobil generează o radiație mai mică de 0,001 Kj/mol, ceea ce înseamnă că este de 480.000 de ori mai slabă decât razele ultraviolete, potrivit descopera.org.

Radiația electromagnetica în formă luminii infraroșii, microundelor, a semnalelor din TV sau radio etc, este prea slabă pentru a rupe acele legături chimice.

Telefoanele mobile nu pot cauza cancer deoarece nu emit suficientă energie pentru a rupe moleculele în două (ce ar putea cauza cancerul). Unele forme de radiație electromagnetica precum razele x, razele gama și radiația ultravioletă, au suficientă energie pentru a rupe moleculele pentru ADN-ul și ar putea cauza mutații ce ar duce la cancer.

Telefoanele mobile emit radiații sub formă unor frecvente radio. De ce aceste frecvente nu pot cauza cancerul? Răspunsul ține de cantitatea de energie a acestor unde electromagnetice.

În imagine se observă amplitudinea și frecvența, și locul unde se află telefonul mobil în spectrul electromagnetic. Credit: HowStuffWorks.

Dar ce fel de radiație emit telefoanele? Și câtă energie are această?

De unde există această frică pentru telefoanele mobile? Telefoanele emit o radiație electromagnetica. În general, atunci când oamenii aud de “radiație”, se gândesc la ceva ce ține de chimioterapie sau la bombă atomică, fără să realizeze că radiația este doar un termen care explică cum energia este transferată prin unde. Această reacție negativă a dus la gândul că telefoanele mobile pot cauza cancer sau alte boli.

Cum poate explică fizică faptul că telefoanele mobile sunt sigure?

Dezbaterea continuă în acest sens, dar cercetările au arătat că nu există nicio legătură între cancer și telefonul mobil și nu provoacă niciun risc asupra sănătății.

Se spune că telefonul mobil cauzează efecte grave asupra sănătății și poate provoca apariția cancerului sau a tumorilor pe creier.

Cercetările recente arată că nu există nicio legătură între telefonul mobil și tumorile pe creier. Un telefon mobil nu ne poate afecta sănătatea, desigur, cu excepția în care lovim pe cineva cu unul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS