8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă

Cererea lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă

Procurorul-șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruța Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, cea care instrumentează dosarul în care fosta șefă a DNA are calitatea de suspect.
Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților, a respins cererea Laurei Codruța Kovesi de recuzare a Adinei Florea, cea care se ocupă de dosarul fostei șefe DNA, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și că a făcut două cereri de recuzare.

„Am recuzat procurorul de caz și procurorul șef de secție. Mi s-a adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparțialității”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS