21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRețea de traficanți de etnobotanice, destructurată la Slatina

Rețea de traficanți de etnobotanice, destructurată la Slatina

Trei bărbați au fost reținuți, astăzi, în urma perchezițiilor desfășurate în Slatina și Brebeni, cei trei fiind acuzați de trafic de substanțe cu efect psihoactiv și constituire a uni grup infracțional organizat.

Polițiștii SCCO Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Olt au efectuat, la data de 13 februarie 2019, două percheziții domiciliare în municipiul Slatina și în comuna Brebeni, descoperind mai multe pachete conținând substanțe folosite de membrii rețelei pentru fabricarea țigaretelor pe care le vindeau diverșilor consumatori.
„În urma perchezițiilor, au fost descoperite 18 pachete din hârtie și o punga din plastic transparent ce conține material vegetal uscat de culoare verde, o țigareta confecționata artizanal și o punga din plastic de culoare roz ce conține material vegetal umed de culoare verde, precum și suma de 2.520 de lei.

Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Poliției Române. Cu această ocazie au fost puse în executare 3 mandate de aducere“, a transmis IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.
Bărbații înregistrau din această „afacere“ profituri uriașe, de ordinul miliardelor de lei vechi, lunar. Pe unii dintre consumatori îi transformau chiar în vânzători, ademenindu-i cu doze gratuite și făcându-i, astfel, să-și procure următoarele doze prestând servicii.
În cursul zilei de astăzi, suspecții vor fi prezentați Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS