20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele plângeri penale în cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov

Primele plângeri penale în cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov

Primele plângeri penale au fost depuse vineri la Poliție în cazul falsului medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, Raluca-Daniela Bîrsan, care nu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a, potrivit Hotnews.
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că plângerile penale au fost depuse joi de două femei care reclamă actul medical de la Secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov.
Plângerile au fost făcute la Secția 9 Poliție din Capitală, care investighează acest dosar.
Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat timp de 10 ani la Spitalul din Ilfov fără să fie medic, şi-a falsificat diploma după ce a descărcat de pe internet diploma unui absolvent de Jurnalism din Sibiu, pe care ulterior a modificat-o în photoshop, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Teodor Boantă.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara, marți, referitor la cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul din Ilfov, că „a fost întocmit ilegal un contract de voluntariat”.
„Am declarat public că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși și susțin această declarație. În continuare spun că, în sistemul public, un medic nu poate fi angajat ilegal. Declarațiile mele s-au referit la medici angajați, nu la voluntariat”, declara Pintea.
Sorina Pintea a precizat că documentul prezentat de doctorița din Ilfov privind un eventual rezidențiat este „fals”, iar aceasta „nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidențiat, nu a fost medic rezident și nu a fost înscrisă ca medic rezident cu un contract cu vreun spital plătitor.”
Falsul medic ginecolog care a lucrat în ultimii zece ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, Raluca-Daniela Bîrsan, nu a dat nici examenul de capacitate de la finalul clasei a VIII-a și a fost repartizată, cu media 1,68, la o școală de arte şi meserii din Capitală, iar în clasa a IX-a s-a retras definitiv, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei, a scris Libertatea, care a semnalat acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS