11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Simion și-a lansat la Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare

George Simion și-a lansat la Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare

George Simion și-a lansat în județul Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut în prezența susținătorilor cauzei Unirii, a primarilor unioniști, a intelectualilor și istoricilor, reprezentanților societății civile și altor zeci de buzoieni.
La evenimentul de lansare au participat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, profesorul de istorie Elena Năstăsoiu, generalul Stan Petrescu, prozatorul Mihai Sălcuțan, reprezentantul societății civile unioniste din Buzău Ion Nicolae, oameni de cultură și alți unioniști din județul Buzău.
„Îmi doresc ca Buzăul să fie iarăși MARE, cum a fost în perioada conservatorilor, în perioada lui Alexandru Marghiloman care voia alături de marea și nedespărțita Românie să vină prin Unire și sora Basarabie la patria mamă. O să învățăm generațiile care vin în urma noastră că România poate să fie MARE. Noi avem de partea noastră adevărul, o cauză dreaptă, o candidatură care va duce mesajul unității noastre de neam la Bruxelles, iar pentru asta am făcut acest pas. Trebuie să oferim o altă perspectivă, să avem un proiect de țară, care îi lipsește României astăzi, iar acest proiect de țară se cheamă unitate națională. Vă îndemn pe fiecare dintre voi să ne fiți alături și să facem o Românie MARE în Europa“, a declarat George Simion, candidat independent.
Elita intelectuală buzoiană și-a manifestat susținerea pentru un candidat independent care își propune să promoveze în Parlamentul European valorile naționale românești și unitatea de neam.
„Ne-ai convins că există și oameni integri. Ai riscat, ai fost lovit, bătut pentru țara ta. Ești unul dintre oamenii mari ai țării noastre. George Simion este o lecție de românism, de patriotism și ne-ai arătat că noi nu trebuie să cerem, trebuie să luăm ceea ce ni se cuvine. Prezența ta în Parlamentul European va arăta că românii fac parte dintr-o națiune mândră a Europei“, a declarat Elena Năstăsoiu, profesoară de istorie la Colegiul Național „B.P. Hasdeu“ din Buzău.
George Simion este cunoscut ca militant pentru Unirea României cu Republica Moldova și pentru unitatea românilor de pretutindeni.
Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru Cernăuți și comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion a promis că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS