10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting în Craiova pentru susţinerea Codruţei Kovesi

Miting în Craiova pentru susţinerea Codruţei Kovesi

Apare primul miting de susținerea a fostei șefe a DNA, Craiova, 15 Februarie , ora 18: 00 – 21: 00 în Piaţa Mihai Viteazu.

Candidată favorită în cursa pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a aflat, ieri, că este citată, de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță privind presupusa implicare a lui Kovesi în repatrierea fostului șef a FNI, Nicolae Popa.

Cu doar o săptămâmă înainte de audierile în parlamentul european, Kovesi a fost pusă sub acuzare de sectia condusă de Adina Florea.

Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie primită aseară vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a declarat Kovesi.

Nu doar românii din marile oraşe ale ţării se vor aduna să o susţină , ci şi Românii din Elveţia organizează mâine (joi – n.red.), prin asociaţia Rezist Zurich, un miting de sustinere a candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS