20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompetiție pentru programatori, pe teme juridice

Competiție pentru programatori, pe teme juridice

IT-iștii care vor să-și „pună codul la bătaie” pentru un sistem juridic românesc mai bun și mai aproape de actualitatea tehnologică a secolului XXI, au această ocazie la Global Legal Hackathon, eveniment care va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la București și, simultan, în alte 20 de țări, potrivit startupcafe.

Echipele vor fi alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocați/juriști și antreprenori. Împreună, vor căuta să găsească soluții tehnice pentru rezolvarea problemelor care afectează eficiența și promptitudinea actului juridic.

Participanții vor inova pentru a deservi fie serviciile juridice ca business privat, fie serviciile juridice de interes public (de exemplu: buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție etc.). Ideile inovatoare pot lua forma unui software, a unui website sau a unei aplicații mobile.

Echipele pot apela la oricare dintre mentorii specialiști care le vor sta la dispoziție pe parcursul hackathon-ului. La finalul celor trei zile, fiecare echipă va prezenta soluțiile la care au ajuns, în fața unui juriu format din antreprenori și profesioniști de calibru din sistemul juridic românesc, business si IT.

Proiectul câștigător va intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și se va încheia cu desemnarea soluțiior finaliste. Acestea vor intra în competiția pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaționale organizate la New York în data de 4 mai 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS