9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate6 alimente pentru dietă care par sănătoase, dar demonstrează contrariul

6 alimente pentru dietă care par sănătoase, dar demonstrează contrariul

Este atât de simplu să cazi în prada sloganurilor de marketing care folosesc cuvinte precum „dietă” sau „fără grăsimi” pentru a-și promova produsele, potrivit Elle. Aceste cuvinte maschează, de fapt, o gustare nesănătoasă. Un produs poate fi lipsit de grăsimi și totuși bogat în zahăr și sodiu. Este important să conștientizezi acest lucru când te hotărăști să-ți construiești un program de dietă.

Rondelele de orez expandat

Rondelele de orez expandat sunt crocante, iar unele chiar au un gust foarte bun. Cum spuneam mai sus, dacă citești cu atenție pe etichetă, vei observa că sunt un produs fără grăsimi, acesta fiind principalul motiv pentru care se și vând foarte bine. Din nefericire, conțin boabe de orez refolosite, potrivit publicației Best Health, iar de cele mai multe ori au un adaos foarte mare de zahăr și sodiu.

Smoothie-ul îmbuteliat nu este cea mai sănătoasă opțiune

Deși pare o alegere facilă și sănătoasă, smoothie-ul cumpărat dintr-un magazin nu este deloc o decizie sănătoasă. Potrivit Womens Health Magazine, multe smoothie-uri îmbuteliate conțin tone de zahăr, unele chiar și grăsimi, iar dacă nu ești suficient de atentă, consumându-l, poți adăuga o cantitate de calorii echivalente unei mese.

Iaurtul cu arome conține foarte mult zahăr

Iaurtul cu diverse arome este într-adevăr foarte gustos, însă are o cantitate semnificativă de zahăr în componență. Alege mai degrabă să consumi un iaurt grecesc, căruia să-i adaugi puțină miere de albine sau câteva fructe proaspete.

Amestecurile de nuci și granola

Atât amestecul de nuci, cât și granola pot avea un număr foarte mare de calorii pentru o cantitate atât de mică de gustare. Asigură-te că citești întotdeauna eticheta unui astfel de produs înainte să-l cumperi.

Alimentele procesate conțin sodiu și conservanți

Gustările congelate sunt de obicei pline de sodiu și conservanți, potrivit Reader’s Digest. Pentru o metodă eficientă și mult mai nutritivă, gătește niște orez cu legume și păstrează-l în frigider. Îl poți consuma pe parcursul unei întregi săptămâni.

Sucurile carbogazoase pentru dietă afectează microbiomul intestinului

Conform mai multor studii efectuate, se pare că așa-numitele „diet soda”, adică acele sucuri carbogazoase care nu conțin zahăr, afectează substanțial flora din sistemul digestiv. Consumul regulat de asemenea băuturi poate dezvolta diabet de tipul 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS