11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParenting: Află cum să îi încurajezi creativitatea copilului tău începând de la 7 ani

Parenting: Află cum să îi încurajezi creativitatea copilului tău începând de la 7 ani

Pentru a crește un copil sănătos din toate punctele de vedere, nu este destul să îi asiguri doar nevoile de bază, precum hrană, siguranță sau un acoperiș deasupra capului. Ca dezvoltarea celui mic să fie una armonioasă, aceasta trebuie să aibă loc în toate aspectele vieții, și pe toate planurile, potrivit AGERPRES.

Fiecare copil are un potențial creativ și este responsabilitatea părinților să îl descopere și să îl valorifice la maximum. O mare greșeală a adulților este de a-i îndruma pe micuți către domeniile pe care ei le consideră potrivite sau ideale, fără ca acestea să aibă vreo legătură cu preferințele sau abilitățile celor cărora le-au dat viață. Pentru a evita o situație din care toată lumea are de suferit, pe viitor, este recomandat să observi care sunt înclinațiile copilului tău, ce interese are și care sunt lucrurile care îl atrag. Vârsta de 7 ani este ideală pentru explorarea diverselor arii, din care cel mic își poate alege ceea ce îl face fericit. Trebuie menționat că orice activitate care stimulează creativitatea are numeroase beneficii care îl vor ajuta pe acesta pe tot parcursul vieții.

Iată care sunt metodele prin care îți poți ajuta copilul să-și descopere și să-și atingă adevăratul potențial creativ

 

Participarea la cursuri de muzică

 

Activitățile din domeniul artei au foarte multe beneficii asupra dezvoltării intelectuale și emoționale ale copiilor, așadar, achiziționarea unui instrument muzical în funcție de preferințele acestora și înscrierea la cursuri specializate în cadrul unei școli de muzică este o idee foarte bună. Studiul unui instrument muzical este o modalitate excelentă de a stimula creativitatea și de a-și consuma energia cu folos. Este important să îl lași să aleagă la ce anume își dorește să cânte și să îi achiziționezi respectivul instrument, fie că este vorba despre pian, vioară sau tobe pentru copii, pentru că acest lucru îl va motiva să nu renunțe și să petreacă mai mult timp explorandu-și creativitatea, atunci când simte să o facă, chiar și de unul singur.

Bineînțeles, această metodă funcționează atunci când cel mic are o înclinație spre această zonă a artei și când își exprimă interesul către ea. Verifică ofertele din magazinul online cu instrumente muzicale SoundCreation și caută o școală de muzică în apropierea casei voastre, pentru a-i oferi copilului tău șansa de a-și dezvolta abilitățile în acest domeniu!

 

Desenul și pictura

 

În jurul vârstei de 7 ani, copilul va începe să se raporteze atât la stările interioare, cât și la situațiile existente prin formarea reprezentărilor și a imaginilor. Toate informațiile acumulate până acum încep să ia formă și să îi provoace din ce în ce mai mult imaginația, stimulând, în același timp, potențialul creativ. Este recomandat să îl încurajezi să deseneze, să picteze, lucrurile pe care le simte sau chiar lecțiile învățate la școală, de exemplu, la orele de geografie, iar această practică îl va ajuta nu doar să se exprime cu ușurință, ci și să învețe mai ușor și mai rapid materiile de învățământ.

 

Joaca

În această perioadă, în general, copiii încep să își creeze o lume a lor, fiind mai puțin deschiși la interacțiunile pe care până acum le acceptau cu ușurință. O bună metodă de a le stimula creativitatea și de a le permite să se exprime liber este prin joaca liberă, neghidată de adulți. Acest lucru este important, mai ales că, în timpul școlii, responsabilitățile acestora cresc și cei din jur au așteptări mai mari cu privire la comportamentul celor mici și la abilitățile de a acumula informații noi. Poți interveni, din când in când, pentru a petrece timp de calitate împreună, dar este necesar să ii acorzi spațiu pentru a se dezvolta individual, așa cum simte.

Orice etapă este importantă pentru ca cel mic să crească sănătos, din toate punctele de vedere. Ca părinte, este ideal să îi pui la dispoziție diferite opțiuni, să îl lași pe cel mic să aleagă și să îl încurajezi atunci când are nevoie de sprijin. Nu îl forța să facă ceva ce nu îi place, pentru că, în acest fel, copilul va dezvolta o aversiune către un anumit domeniu ce îl va marca pentru tot restul vieții!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS