17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu şi Preoteasa, achitaţi în dosarul transferului lui Mihai Costea la Steaua

Mititelu şi Preoteasa, achitaţi în dosarul transferului lui Mihai Costea la Steaua

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, astăzi, să-l achite pe Adrian Mititelu, finanțatorul FCU Craiova, trimis în judecată de procurorii DNA pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune, fapte comise cu ocazia transferului jucătorului Mihai Costea la Steaua București. În același dosar a fost achitat și Gigel Preoteasa, secretar al SC Fotbal Club U Craiova SA la data faptelor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au susţinut că atât Adrian Mititelu, administrator și director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, cât și Gigel Preoteasa, secretarul aceleiași firme, au comis infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune cu ocazia transferului atacantului Mihai Costea la Steaua București.

Astfel, pe data de 31 ianuarie 2011, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe drepturile federative de joc a 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile la Universitatea Craiova. Asta pentru că SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fisul încerca să-i obțină prin executare silită.
În timpul executării silite, SC Fotbal Club U Craiova SA nu putea dispune de drepturile jucătorilor decât cu aprobarea Fiscului și numai după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu.
Cu toate acestea, Mititelu ar fi hotărât să-l vândă pe Mihai Costea la Steaua fără știrea Fiscului. „Deși cunoștea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său și directorul general unic, Mititelu Adrian Marin, și prin secretarul general Preoteasa Gigel, fără să aducă la cunoștință intenția de transfer și fără să solicite o aprobare de natura celei menționate anterior, a încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător“, au mai explicat anchetatorii craioveni.

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în vara anului 2016, iar astăzi, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-i achite pe cei doi inculpaţi.

Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia de mâine a GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS