Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza pentru următoarele 14 zile, în zona Olteniei şi la munte.

Potrivit meteorologilor, în Oltenia, valorile maxime ale temperaturilor vor coborî de la o medie de 10 grade la începutul intervalului, spre medii de 4…5 grade în data de 14 februarie. Ulterior acestei date, maximele vor crește ușor și treptat, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se înregistreze, în medie, 11 grade.
Minimele vor crește în primele zile ale intervalului spre medii regionale în jurul a 2 grade, apoi vor coborî spre -6 grade în 14 februarie. Apoi, tendința generală va fi de creștere, până la o medie de 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 12 și 13 februarie și din nou spre sfârșitul intervalului.

La munte

De astăzi, temperaturile maxime încep să scadă şi vor ajunge până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor tendința va fi în general de creștere, iar
între 18 și 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a 0 grade. Nopțile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 și -6 grade.
Vor fi precipitații aproape în fiecare zi.