Acasă Actualitate Fond de investiţii de 53 milioane euro caută startup-uri cu ajutorul inteligenţei...

Fond de investiţii de 53 milioane euro caută startup-uri cu ajutorul inteligenţei artificiale

-

Un fond de investiţii cu un buget 53 de milioane de euro foloseşte inteligenţa artificială pentru a găşi startup-urile potrivite pe care să le finanţeze, potrivit startupcafe.

InReach Ventures, fondat de Roberto Bonanzinga şi John Mesrie, antreprenori cu experienţă în domeniul finanţării, a lucrat timp de trei ani pentru a dezvolta propria tehnologie care foloseşte inteligenţa artificială pentru a descoperi, evalua şi analiza startup-uri care au nevoie de finanţarea pe care o poate oferi.

Sunt foarte multe firme europene aflate la început de drum, cu afaceri foarte bune care nu reuşeşc să atragă atenţia marilor investitori, arată unul dintre fondatorii fondului, citat de Reuters.

El mai spune că instrumentul dezvoltat de ei caută informaţii din diferse surse, precum postări pe bloguri sau în media, pentru a identifica firme mici abia lansate care caută investiţii iniţiale.

”Avem nevoie de o nouă abordare pentru a rezolva problema fragrmetării geografice şi economice când vine vorba de finanţarea startup-urilor. Credem că singura modalitatea de arezolva această probleme este prin AI (inteligenţă aritificială)”, a mai declrat unul dintre fondatori.

Această problemă este resimţită şi în rândul startup-urilor româneşti pentru care este mult mai dificil să acceseze finanţări din partea marilor fonduri străine.

InReach a investit, de la lansarea sa în 2015 şi până în prezent, în 8 startup-uri europene, printre care marketplace-ul lituanian Oberlo, care a fost achiziţionat de Shopify.

Fondul caută să facă învestiţii în firme consumer internet, software-as-a-service şi marketplacer-uri, iar rundele de investiţii sunt între 500.000 şi 2 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...