Vremea se va schimba în următoarele săptămâni

Etichete ,


În următoarele două săptămâni, vremea va fi schimbătoare, cu treceri de la temperaturi de 10-12 grade la temperaturi maxime de 3-4 grade Celsius. Vor fi precipitații în aproape toată ţara atât în următoarele trei zile, când vremea se va răci, cât şi după 20 februarie, spun meteorologii, potrivit hotnews.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru perioada 11 – 24 februarie.

BANAT

În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi cuprinsă între -5 și -4 grade. Până în jurul datei de 20 februarie, temperaturile vor crește treptat cu aproximativ 6-7 grade cele diurne și cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variații semnificative. În primele două zile vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitațiile își vor mai face apariția doar trecător și pe suprafețe mici.

CRIŞANA

Media regională a maximelor termice va fi în scădere de la 8 grade luni, până în jurul valorii de 2 grade în 13 februarie. Ulterior, se va încălzi ușor și treptat, astfel că în 20 și în 21 februarie maximele termice vor atinge, în medie, 9-10 grade. În următoarele trei zile se va răci ușor, cu aproximativ 2 grade. Nopțile vor deveni reci, iar în intervalul 13 – 21 februarie media temperaturilor minime va fi sub pragul de îngheț. Cele mai reci dimineți vor fi cele de 13 și 14 februarie, când minimele vor fi cuprinse, în medie, între -5 și -4 grade. Vor fi precipitații moderate cantitativ și pe arii extinse în primele două zile, apoi vor fi slabe și se vor semnala, cel mai probabil, în jurul datei de 14 februarie și după 20 februarie.

TRANSILVANIA

În următoarele două zile se va răci accentuat, iar valorile termice maxime se vor situa, în medie regională, în jurul a 0 grade. Va urma o încălzire, astfel că în data de 20 februarie media maximelor termice va ajunge până la 7-8 grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variații semnificative. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa în general între -9 și -1 grad. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

MARAMUREŞ

Valorile termice maxime vor scădea de la o medie regională de 7 grade în prima zi, până la 2 grade. Va urma o perioadă cu temperaturi maxime în creștere, care în intervalul 20-24 februarie vor fi, în medie, de 7-8 grade. Media temperaturilor minime va avea variații în general între -6 și 0 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi luni, când vor fi în general moderate cantitativ și după 20 februarie, când cel mai probabil vor fi slabe.

MOLDOVA


Vremea va fi cu mult mai caldă decât normal luni, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire care va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade în 16 februarie. Apoi, maximele vor crește până spre 8-9 grade, în medie, în perioada 20 – 22 februarie, iar spre sfârșitul intervalului vremea se va răci din nou. Minimele vor crește spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie. Ulterior, tendința este, în general, de creștere, spre valori cuprinse între -3 și -1 grad. Temporar vor fi precipitații mai ales între 11 și 16 februarie și după 21 februarie.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de caldă luni, când se vor înregistra, în medie regională, valori maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci de la o zi la alta, până spre 3-4 grade, în perioada 14-17 februarie. Ulterior, maximele vor crește până spre medii în jurul a 8 grade în 23 februarie, apoi vremea se va răci ușor. În ceea ce privește temperaturile minime, creșterea de la începutul intervalului, spre medii în jurul a 5 grade, va fi urmată de o răcire a vremii. În 18 februarie, vor fi -2 grade, iar ulterior minimele vor crește spre valori medii în jurul a 2 grade în intervalul 22-24 februarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 și de 12 februarie, precum și în intervalele 14-18 februarie și 22- 24 februarie.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă luni, apoi va intra într-un proces de răcire, urmând ca media regională a temperaturilor maxime să coboare spre 4-5 grade în intervalul 13 – 16 februarie. Apoi, maximele termice vor crește treptat, spre medii în jurul a 11 grade în intervalul 20- 23 februarie. Spre sfârșitul intervalului, vremea se va răci ușor. Minimele vor crește la începutul intervalului spre valori medii în jurul a 3 grade, apoi vor coborî spre medii în jurul a -4 grade în 14 februarie. Ulterior, tendința mediilor minimelor va fi de creștere ușoară spre -2-0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 și 12 februarie, precum și în intervalele 14-17 februarie și 21-24 februarie.

OLTENIA

Valorile maxime vor coborî de la o medie de 10 grade la începutul săptămânii, spre medii de 4-5 grade în 14 februarie. Ulterior, maximele vor crește ușor și treptat, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se înregistreze, în medie, 11 grade. Minimele vor crește în primele zile ale intervalului spre medii regionale în jurul a 2 grade, apoi vor coborî spre -6 grade în 14 februarie. Apoi, tendința generală va fi de creștere, până la o medie de 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 11, 12 și 13 februarie și din nou spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

Luni, media temperaturilor maxime va fi de 2-3 grade, apoi va scădea până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor tendința va fi în general de creștere, iar între 18 și 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a 0 grade. Nopțile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 și -6 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi.Comenteaza acum

Alte stiri

1 mai 2019

Facebook anunță schimbări majore

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a dezvăluit o serie de schimbări ce vor avea loc la nivelul platformelor sociale ale companiei, inclusiv Instagram şi Whatsapp, informează Mediafax, citând BBC. Noile caracteristici ale aplicaţiilor constituie ...

Sumarul ediției de luni, 11 februarie 2019

Actualitate

» Turcia: Un elicopter militar s-a prăbușit la Istanbul – patru răniți
» Rusia se va deconecta pentru scurt timp de la internetul global, ca parte a simulării unui război cibernetic
» Bacşişul în România versus alte ţări:
» Premii de până la 50.000 de euro pentru startup-uri românești din domeniul energiei
» O tânără de 17 ani s-a aruncat în râul Olt
» Astmul bronşic: cauze, simptome, tratament
» Vremea se va schimba în următoarele săptămâni
» Efectul placebo
» NASA a asistat la naşterea unei insule în Pacificul de Sud care a surprins savanţii. ”Eram ca nişte copii bezmetici”
» Gorj: Au revenit ninsorile la Rânca
» Robotul ”conştient”. A învăţat singur despre sine şi lumea din jurul lui
» Când şi cum trebuie să ne spălăm pe mâini
» Vâlcea: Şofer surprins de camerele video încălcând regulile de circulaţie în centrul Râmnicului
» Regizorul Woody Allen cere despăgubiri platformei Amazon pentru încălcarea unui contract
» Suedezii au ajuns la concluzia că Rusia se pregătește de un război mondial. Care sunt „inamicii” vizați de ruși
» Daniel Nache, auditor la DSP Olt, în fruntea Direcției Generale a Vămilor
» Vâlcea: Liceul Sanitar ”Antim Ivireanul” va avea o nouă sală de sport
» 20 de semne că ficatul tău e plin cu toxine
» (VIDEO) Craiova: Zeci de navete încărcate cu bere s-au răsturnat dintr-un tir pe Centura de Nord
» Imagini cu Nicolae Ceauşescu, în cel mai recent videoclip al unei formaţii britanice celebre
» Telefoanele care emit cele mai multe radiaţii în 2019. Modele populare se regăsesc pe listă
» Isărescu, despre atacurile la adresa BNR: jalnice, iresponsabile, de două parale. Despre consilierul pe probleme economice al premierului: Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!

Local

» Daniel Nache, auditor la DSP Olt, în fruntea Direcției Generale a Vămilor

Dolj

» Operatori economici din Dolj, amendaţi cu 43.000 de lei
» Fost primar, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu
» Şeful Fiscului regional de la Craiova, mutat la Cluj
» Afaceri de succes – „L’amour du pain“, prima boulangerie autentică din Craiova (VIDEO, GALERIE FOTO)
» Elevii cer transport gratuit, primăria face simulări pe buget
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Proiect pentru a marca 200 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu
» Şeful Fiscului regional de la Craiova, mutat la Cluj
» Creație populară și armonie muzicală, în Galeriile „Cromatic“

Gorj

» Începerea lucrărilor la Stadionul Municipal, amânată
» Nicio manifestare de Sfântul Valentin şi de Dragobete
» Sistem de supraveghere video pentru cea mai mare parcare din oraş
» Gorj: Pregătiri pentru „Colocviile Brâncuşi”
» Gorj: Angajaţii Primăriei Rovinari vor dona sânge
» Studenţi în stagiu de practică, la Jandarmeria Gorj
» Şase cazuri de muncă „la negru”, depistate de ITM Gorj

Olt

» (Video) Doi recidiviști care au furat zeci de telefoane, prinși de procurorii din Corabia

Sport

» Mangia: Am avut o atitudine perfectă
» Bancu: Ne-a luat puţin valul
» SCM „U“ joacă în Cupă
» „Leii“ lui Filip Popescu, pe doi la Braşov Indoor Cup 2019

Sanatate

» Uleiul de peşte – benefic pentru sănătate
» De ce e bine să mănânci mere

Educatie

» Olimpicul Florian Călina: „Premiul cel mai valoros este o medalie“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Jennifer Aniston şi-a sărbătorit a 50-a aniversare alături de fostul soţ Brad Pitt

Top