17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegizorul Woody Allen cere despăgubiri platformei Amazon pentru încălcarea unui contract

Regizorul Woody Allen cere despăgubiri platformei Amazon pentru încălcarea unui contract

Cineastul american Woody Allen a dat în judecată platforma de streaming Amazon ca urmare a încălcării termenilor unui contract, cerând despăgubiri de 68 de milioane de dolari, potrivit Reuters.
Woody Allen acuză platforma de streaming Amazon că a anulat distribuirea unui film regizat de el, din cauza unor acuzaţii „nefondate” la adresa sa, potrivit cărora el şi-ar fi abuzat sexual una dintre fiice, scrie Mediafax.

Allen şi Amazon au încheiat un contract pentru producerea mai multor pelicule, după ce cineastul laureat la Oscar a realizat pentru platforma de streaming programul „Crisis in six scenes”, în 2016.

Conform documentelor depuse de avocaţii lui Allen la o instanţă din New York, joi, Amazon a încercat să anuleze înţelegerea în iunie anul trecut şi a refuzat să îi plătească suma de 9 milioane de dolari datorată pentru producţia celui mai recent film al său, „A Rainy Day in New York”, programat pentru lansare anul acesta.

Regizorul a mai cerut garanţii minime datorate pentru trei alte filme, planificate până în 2020, iar suma totală ar fi de 68 de milioane de dolari.

Allen spune că cei de la Amazon i-au transmis că motivele anulării contractului au la bază acele acuzaţii de abuz sexual.

Tot în iunie 2018, regizorul american şi-a exprimat sprijinul faţă de mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #Metoo şi a spus că este de părere că ar putea fi imaginea acesteia, pentru că a avut un comportament exemplar pe tot parcursul carierei. Într-un interviu acordat, la New York, postului TV argentinian Canal 13, Woody Allen a declarat că este calificat „să îi expună” pe autorii agresiunilor sexuale.

„Eu nu am fost acuzat decât de o femeie, într-o chestiune privind custodia copiilor, care a făcut obiectul unei anchete, iar (acuzaţia) s-a dovedit a fi falsă. Am fost târât în noroi de acele persoane. Sunt un partizan activ al mişcării #Metoo”, a precizat Woody Allen în interviu.

Allen, în vârstă de 83 de ani, a făcut referire şi la acuzaţiile de abuz sexual pe care i le-a adus fiica sa adoptivă Dylan Farrow, respinse de justiţie, repetând că a fost acuzat pe nedrept. „Mă simt rău pentru că am fost acuzat de un lucru teribil”, a mai spus acesta. Acuzaţiile au reapărut în public în timpul unui interviu televizat pe care l-a acordat tânăra în luna ianuarie 2018.

„Ar trebui să fiu capul de afiş al mişcării #Metoo”, a declarat regizorul. „Am lucrat în cinema 50 de ani, am lucrat cu sute de actriţe şi niciuna nu a sugerat că aş fi avut o atitudine deplasată”, a adăugat regizorul.

El a subliniat şi că, în cazul filmelor sale, femeile care au lucrat în spatele camerelor de filmat au primit aceleaşi salarii ca şi bărbaţii.

În interviul acordat în ianuarie 2018, Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen, a spus că îşi doreşte ca regizorul să fi fost pus sub acuzaţie pentru că a abuzat-o sexual când era minoră. Dylan Farrow spune de mult timp că Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea şapte ani, în casa de la ţară a mamei sale, actriţa Mia Farrow, care i-a cerut, de altfel, întotdeauna „să spună adevărul”.

Cazul a fost atunci în atenţia oficiului pentru protecţia copilului din Yale şi a celui din New York, însă ambele instituţii au ajuns la concluzia că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autorităţile au spus că aceasta era un copil vulnerabil şi a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen.

Woody Allen a regizat peste 50 de filme într-o carieră de aproape 60 de ani şi a devenit celebru pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el. Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul „Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters”, şi acelaşi premiu pentru filmul „Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris” din 2011. Pentru filmul „Annie Hall”, din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu original”. În 2014, filmul său „Blue Jasmine”, a câştigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit şi un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS