24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(Video) Momentul când un Boeing 747 Jumbo Jet traversează o autostradă de lângă Amsterdam

(Video) Momentul când un Boeing 747 Jumbo Jet traversează o autostradă de lângă Amsterdam

O aeronavă Boeing 747 a Corendon Airlines, o companie aeriană din Turcia, a fost transportată înafara aeroportului internațional Schipol din Amsterdam și a traversat, vineri noapte, una dintre cele mai aglomerate autostrăzi de lângă capitala Olandei, scrie Hotnews. Imagini spectaculoase surprinse arată complexitatea procedurii la care au participat sute de specialiști, dar și curioși.

Aeronava Boeing 747 a Corendon Airlines a fost scoasă din uz și parcată definitiv în grădina complexului hotelier Corendon Village din imediata apropiere a aeroportului Schipol din Amsterdam.

Pregătirile pentru mutarea aeronavei care cântărește circa 170 de tone au demarat cu mult timp înainte, iar avionul a ieșit din hangar încă de marți. Vineri seara aeronava a fost transportată în apropierea autostrăzii A9, iar la miezul nopții traficul rutier a fost oprit complet timp de un sfert de oră pentru ca avionul să traverseze șoseaua de mare viteză.

Potrivit presei olandeze, circa 1.200 de persoane au asistat la operațiune.

Odată traversată autostrada, avionul a avut nevoie de 57 de manevre pentru a fi parcat în locul final din apropierea complexului hotelier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS