21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Craiova a decis: Tribunalul Dolj-Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal va decide soarta gunoiului din judeţul Dolj

Curtea de Apel Craiova a decis: Tribunalul Dolj-Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal va decide soarta gunoiului din judeţul Dolj

Curtea de Apel Craiova a decis că  este de competenţa  Tribunalului Dolj – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal să judece conflictul ivit între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor ECODOLJ, Consiliul Local Craiova şi IRIDEX Group Salubrizare SRL, pe de o parte şi SC Eco Sud SA care administrează Depozitul de gunoi de la Mofleni, pe de altă parte.

Reamintim că, în judeţul Dolj există un Masterplan pe deşeuri  cu o valoare de aproape 54 de milioane de euro bani europeni. Conform acestui proiect a fost desemnată, în urma unei licitaţii, firma Iridex ca să colecţioneze gunoiul din Craiova şi judeţul Dolj. Colectarea în comunele doljene urma să se facă începţnd cu data de 19 decembrie 2019. Numai că la acel moment Eco Sud nu a permis accesul în incinta Depozitului de la Mofleni a respectivului operator, pe motiv că nu are un contract încheiat cu acesta. Drept urmare, Iridex, dar şi ADI ECODOLJ, asociaţia care se ocupă de implementarea proiectului şi CL Craiova au cerut prin ordonanţă preşedinţială tranşarea conflictului. Procesul  s-a perindat din data de 21 decembrie 2018 şi până la începutul acestei luni pe la Secţia a II- a civilă, apoi la Secţia Icivilă şi în al treilea rând pe la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Dolj. Magistraşii au spus cu toţii că nu sunt competenţi să judece această speţă şi prin urmare la data de 01.02.2019,  înaintează dosarul la Curtea de Apel Craiova -Secţia I Civilă pentru soluţionare.

Groapa de gunoi de la Mofleni (Foto: arhiva GdS)

La data de 07.02. 2019 Curtea de Apel Craiova a decis competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Dolj – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Drept urmare, dosarul se întoarce la Tribunalul Dolj pentru judecarea de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS