Cinci tineri au fost opriți în trafic de către polițiști. Asupra a doi dintre ei au fost găsit substanțe interzise, iar altul a fost depistat pozitiv în urma probelor recoltate/ În urma probatoriului administrat, oamenii legii au stabilit că doi doi dintre aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind reținuți pentru 24 de ore

La data de 07 februarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică și Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți au organizat o acțiune pe raza municipiului, în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni și care se sustrag cercetărilor.
Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, în care se aflau cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, toți din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.
La efectuarea controlului corporal, asupra a doi dintre aceștia au fost găsite plicuri ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros înțepător. Totodată, conducătorul auto în vârstă de 19 ani a fost condusă la Secția U.P.U. a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, iar în urma probelor recoltate, testul a răspuns pozitiv la substanțe interzise.
Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit faptul că doi dintre tineri, de 18 respectiv 19 ani, sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă comisă la data de 05 februarie a.c., asupra unei femei de 62 ani, din Drobeta Turnu Severin, care se deplasa pe o stradă din municipiu.
Bunurile sustrase de la persoana vătămată au fost restituite, cu excepția telefonului mobil pe care suspecții l-au valorificat.

Aceștia au fost reținuți pentru de 24 de ore, pe bază de ordonanță de reținere și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mehedinți, urmând ca în ziua de 08.02.2019, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare.
De asemenea, s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal, tânărului de 19 ani, care conducea autoturismul, i-au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.