Acasă Actualitate Medicul fals Matteo Politi, arestat preventiv pentru 30 de zile

Medicul fals Matteo Politi, arestat preventiv pentru 30 de zile

-

Judecătoria Sectorului 1 a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a cetăţeanului italian Matteo Politi, informează Poliţia Capitalei.
Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Politi a fost reţinut miercuri seară pentru 24 de ore.
Avocatul acestuia susține că Matteo Politi deține o diplomă care este parafată de Ministerul român al Educației. Medicul fals ar fi urmat o facultate în Kosovo.
”Clientul meu are diplomă obținută la Priștina. Ministerul Educației a atestat diploma. Este oficial medic”, a spus avocatul lui Matteo Politi.
Anterior reținerii, Matteo Politi, escrocul care a operat în clinici private din România fără să aibă studii de medicină, a fost adus la audieri miercuri seară la Secția 4 din București. Matteo Politi avea asupra sa un troler şi o geantă de voiaj.
Matteo Politi, italianul care s-a dat drept medic de chirurgie plastică, a mai fost cercetat şi condamnat în Italia şi în alte ţări din Uniunea Europeană pentru fapte asemănătoare, a precizat, miercuri seară, Ionuţ Dana, şeful Poliţiei Sectorului 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

Regulă nouă înainte de Crăciun: nu poţi tăia porcul fără veterinar

Ministerul Agriculturii a transmis săptămâna trecută către Direcţiile Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) o notă de serviciu prin care se...