Startup-ul Aurora, care dezvoltă vehicule care funcţionează fără şofer, a primit o investiţie de peste jumătate de miliard de dolari din partea Amazon, a fonduuli de investiţii Sequoia şi a companiei de energie Shell.

Startup-ul a primit o investiţe de 530 de milioane de dolari, pentru a produce vehicule autonome ce ar putea fi folosite de Amazon, cel mai mare retailer online din lume, pentru a-şi livra marfa, scrie cnbc.com.

Aurora a fost fondată şi este condusă de Chris Urmson, fost director al diviziei de maşini autonome a Alphabet (Google), care deţine startup-ul Waymo. De asemenea, unul dintre directorii din Aurora au lucrat la lansarea şi designul maşinilor Tesla Model X, iar director de dezvoltare al Aurora este fondator al Advanced Technology Center de la Uber.

Startup-ul a încheiat, până acum, parteneriate cu mari producători autor precum Volkswagen şi Hyundai pentru care ar urma să construiască o flotă de “taxiuri robot”.

Printre startup-urile care lucrează la devzoltarea de mişini fără şofer sau tehnologii care să tranforme maşinile în vehicule autonome se mai numără: Waymo (cumpărat de Google), Cruise Automation (deţinut de GM), Voyage (startup lansat de Udacity).

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.