Ultimii patru ani au fost cei mai călduroşi ani înregistrați vreodată, a declarat miercuri ONU, care vede în această situaţie confirmarea încălzirii globale cauzată de nivelurile record de gaze cu efect de seră din atmosferă. Într-un comunicat de presă, Organizația Mondială a Meteorologiei (OMM) observă că temperatura medie la suprafața globului în 2018 a fost mai mare cu aproximativ 1,0°C, adică peste cea înregistrată în epoca preindustrială (1850-1900).

„Anul acesta (2018) se situează pe locul patru printre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, continuă agenția ONU. „Cu o temperatură mai mare cu 1,2 °C decât în ​​perioada preindustrială, anul 2016, marcat de influența unui El Niño puternic, îşi păstrează statutul de cel mai fierbinte an. În 2015 și 2017, diferența de temperatură medie în raport cu valorile preindustriale a fost de 1,1°C”. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) ia ca referinţă anul 1850, când au început monitorizările sistematice de temperatură.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.