24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul va sesiza Curtea Constiuțională în cazul refuzului lui Iohannis de numire a Olguței Vasilescu la Dezvoltare - surse

Guvernul va sesiza Curtea Constiuțională în cazul refuzului lui Iohannis de numire a Olguței Vasilescu la Dezvoltare – surse

Guvernul va sesiza Curtea Constituțională în cazul refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltării Regionale și în postul de vicepremier, au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro.

PSD nu dorește să facă o altă nominalizare pentru postul de la Dezvoltare. „Guvernul va sesiza CCR-ul pe conflict între instituții. Așteptăm să se întoarcă premierul Viorica Dăncilă și, cel mai probabil, mâine se va decide la ședința de Guvern”, au explicat sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis anunțat joi că respinge pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și îi transmite premierului o scrisoare în care îi cere să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului argumentează că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis îi impută declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS