5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Laurei Codruța Koveși se află în procedură de urgență la CEDO

Dosarul Laurei Codruța Koveși se află în procedură de urgență la CEDO

Dosarul Laurei Codruța Koveși de la Curtea Europeneană a Drepturilor Omului (CEDO) avansează cu rapiditate deoarece se află în procedură de urgență.
Cazul va fi tratat cu prioritate – spun oficialii CEDO. “Curtea a decis sa trateze cu prioritate dosarul”, se arată în documentul obţinut de portalul Ziare.com.
Laura Codruța Kovesi a constesta la Instanța Europeană modul în care a fost înlăturată de la șefia Direcției Naționale Anti-corupție.

Până pe 19 martie, părțile implicate – Guvernul și Laura Codruța Kovesi pot ajunge la o soluţionare pe cale amiabilă. Dacă dorește întelegerea, Executivul trebuie să comunice până atunci care este propunerea concretă pe care o face Laurei Codruţa Kovesi.
Altfel, Guvernul de la București are la dispoziție 6 saptamani să trimita la CEDO observațiile sale.
La finalul anului trecut, Laura Codruţa Kovesi a făcut o plângere către CEDO în care contestat modul în care a fost revocată din funcţie.

Fosta șefă DNA susține că nu s-a putut apăra în fața Curții Constituționale și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României. Un conflict pe care l-a câștigat Executivul și în urma căruia șeful statului – Klaus Iohannis a fost nevoit să emită decretul de revocare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS