12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe ar trebui sa facem ca sa iesim dintr-o masina rasturnata?

Ce ar trebui sa facem ca sa iesim dintr-o masina rasturnata?

Despre subiectul următor nu am fi dorit să vorbim. Sau mai bine zis, nu va dorim să ajungeți niciodată în asemenea situație. Ei bine, chiar dacă sperăm că nu veți fi părtaș la un asemenea eveniment, e bine să fiți informați. Știți doar că se spune că un om informat este un om puternic, potrivit cars.

Nu vom filosofa acum despre putere, știință sau informare. Nu e cazul. Revenim deci la subiectul la care ne-am gândit pentru că informațiile de mai jos sunt utile pentru toată lumea.

Să prespunem că ați avut un accident de mașină. Și să mai presupunem că v-ați trezit din șoc și v-ați dat seama că mașină în care va aflați este răsturnată într-o poziție anapoda.

1. Verificați dacă sunteți în regulă

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să va calmați. După un accident pot apărea o serie de emoții care sunt foarte normale având în vedere situația. Mai apoi, trebuie să va verificați starea voastră de sănătate.

Verificați cu atenție dacă nu cumva aveți vreo rana pe care, din cauza șocului și adrenalinei, nu o simțiți. În plus, fiecare pasager trebuie să se uite cu atenție dacă nu cumva este prins sub fiarele contorsionate ale mașinii.

2. Nu desfaceti centură de siguranță

Dacă ați observat că nu puteți ieși din mașînă sau dacă cumva nu e sigur nici măcar să încercați acest lucru, țineți-va centură de siguranță blocată. Mai apoi, aprindeți luminile de avarie și sunați, dacă e posibil, la 112 pentru a chema ajutoare.

Dispecerul va va pune câteva întrebări despre starea în care va aflați, așa că evaluați repede situația. Va trebui să răspundeți la câteva întrebări precum: numele vostru, ce s-a întâmplat mai exact și locul unde va aflați

3. Căutați o portiță de ieșire din epava

După ce ați văzut că sunteți în regulă atât voi, cât și ceilalți pasageri, și după ce v-ați asigurat că puteți desface centură de siguranță, puteți caută o ieșire din mașînă avariată.

Specialiștii în domeniu spun că cea mai ușoară modalitate de a ieși repede din mașînă răsturnată este prin locul unde a fost geamul portierei, pentru că se presupune că acesta s-a spart în accident.

Pentru a putea acționa cele trei sfaturi trebuie să rămâneți calmi de la început până la final. Știu că este greu să va păstrați calmul în asemenea situații, însă gândiți-va că agitația și stresul va vor face să recurgeți la practici greșite și asta nu duce decât la mai rău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS