14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia şi la munte pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea se va răci până în data de 8 februarie, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade. În următoarele 3…4 zile valorile de temperatură vor crește cu aproximativ 5…6 grade, apoi se va răci din nou, ușor și treptat, până la o medie a maximelor de temperatură de 6..7 grade la sfârșitul intervalului. Media regională
a minimelor termice va fi între 1și 4 grade până în data de 7 februarie, apoi va avea variații între 1și -3 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales în intervalul 4 – 7 februarie și după data de 12 februarie.

La munte, valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5…6 grade la începutul intervalului, până spre -3…-2 grade în ultimele zile de prognoză. Aceeași tendință o vor avea și temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineață, până la – 9… – 8 grade în ultima. Vor fi precipitații în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS