21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou cutremur legislativ? Deloitte România: Guvernul vrea un nou OUG pe Protecţia Consumatorului cu amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru companii

Un nou cutremur legislativ? Deloitte România: Guvernul vrea un nou OUG pe Protecţia Consumatorului cu amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru companii

Guvernul pregăteşte o nouă Ordonanţă de Urgenţă, care aduce schimbări asupra unor acte normative din zona de Protecţia Consumatorului, care ar veni cu sancţiuni drastice, spun consultanţii Deloitte România, citaţi de Ziarul Financiar.

În forma actuală a proiectului, sancţiunile aplicate pe noile acte normative s-ar încadra între 2% şi 4% din cifra de afaceri şi până la 5% pentru furnizorii de servicii.

„OUG care se anunţă pentru schimbarea unui număr de acte normative din zona de Protecţia Consumatorului vine cu sancţiuni exrrem de drastice, pentru că pare că nu ştim să mai facem amenzi decât din cifra de afaceri. Acest act vine şi duce la înăsprirea sancţiunilor prin amenzi între 2 şi 4% pentru companii, şi chiar de până la 5% pentru furnizorii de servicii. Se află în transparenţă, însă ridică nenumărate semne de întrebare. Impactul este destul de mare şi vorbim de impact în piaţa bancară, retail, furnizori de servicii”, explică Andreea Artenie, Partener Reff şi Asociaţii, membră a reţelei Deloitte Legal.

Mai mult, în forma actuală, proiectul propune sancţiune pe cifra de afaceri totală, chiar dacă neregulile au fost găsite într-un singur punct de lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS