10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL va sesiza Comisia Europeană în legătură cu OUG privind „taxa pe lăcomie”

PNL va sesiza Comisia Europeană în legătură cu OUG privind „taxa pe lăcomie”

PNL va sesiza Comisia Europeană, până la finalul săptămânii viitoare, cu privire la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Sursele citate au explicat că argumentele care vor fi prezentate Comisiei Europene se referă la faptul că OUG 114/2018 încalcă, în ansamblul ei, Tratatul european, libertatea economică, libera concurenţă, precum şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale, a CEDO şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la principiile previzibilităţii şi accesibilităţii normei legale.

Subiectul va figura şi pe ordinea de zi, spre abrobare, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, care va avea loc luni la Parlament, de la ora 11.00, au precizat sursele menţionate.

Pe 4 ianuarie, liberalii au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) referitor la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS