12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc va începe duminică seara o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc va începe duminică seara o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc a plecat duminică spre Emiratele Arabe Unite, unde va participa luni la o întâlnire interreligioasă internaţională şi va celebra marţi o mesă gigantică, fără precedent pentru regiune, devenind, de asemenea, primul papă care vizitează Peninsula Arabică, informează Agerpres, citând AFP.

La sosirea pe aeroportul prezidenţial din Abu Dhabi, la ora locală 22:00 (18:00 GMT), liderul celor circa 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume va fi întâmpinat de prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Papa se va întâlni, totodată, pentru a cincea oară, cu marele imam sunnit al moscheii Al-Azhar, şeicul Ahmed el-Tayeb, pe care l-a vizitat în Egipt în 2017.

Marele imam prezidează „Consiliul Musulman al Bătrânilor”, o fundaţie creată la Abu Dhabi pentru a promova pacea în comunităţile musulmane – aflată la originea ideii organizării reuniunii interreligioase de luni. La întrunire sunt aşteptate circa 700 de personalităţi, printre care lideri ai Bisericilor Catolice Răsăritene şi rabini din diferite tări occidentale.

Pentru Vatican, „această întâlnire reprezintă mesajul” celei de-a 27-a călătorii a Papei în străinătate, o vizită din care vor lipsi tradiţionalele întâlniri diplomatice cu autorităţile politice şi civile ale ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS